Wednesday, October 21, 2009

Тахианы махтай шөл

Орц: Цөцгийн тос /масло/ 3х/х, сонгино /татсан/ 1ш, нимгэн хэрчсэн мөөг 500гр, гурил 3х/х, сүү 2 аяга, тахианы шөл 1 аяга, давс тал ц/халбага, цагаан перц, нимбэгний шүүс, татсан хумс сармис

Бэлтгэх арга: Цөцгийн тосоо хоолны саванд хийж хайлуул. Сонгино, мөөгийг нэмж, сонгиныг тунгалаг өнгөтэй болтол нь болго. Гурилаа нэмээд нэг минут хутган хуурна. Сүү, тахианы шөлийг бага багаар нэмэнгээ буцлах хүртэл нь хутгана.
5 минут шөлийг бага зэрэг өтгөртөл чанана. Давс, перц, нимбэгний шүүсийг нэмж өгнө. Ингээд татсан сармисаа хийнэ.

No comments:

Post a Comment