
Улаан манжинг угаагаад чанана. Хальсыг нь арилгаж цэвэрлээд жижиг нүхтэй үрэгчээр үрэх буюу машиндана. Дараа нь цөцгийн тос хийж хутган, зөөлөн гал дээр халааж, хүүхдийн будааг бага багаар хийн 10-15 мин чанана. Хөрсний дараа өндөг, давс хийж холиод котлет хийнэ. Котлетыг талхны хатаасан үйрмэг буюу гурилд өнхрүүлээд хоёр талаас нь шарна. Таваглахдаа хайлуулсан цөцгийн тос дээрээс нь хийнэ.
Орц: 4 ширхэг улаан манжин, 2 халбага цөцгийн тос, 2 халбага хүүхдийн будаа бага зэргийн талхны хатаасан үүрмэг буюу гурил, 1 ширхэг өндөг, ургамлын тос, давс, цөцгийг хүссэн хэмжээгээр хийж амтлана.
No comments:
Post a Comment