Wednesday, October 21, 2009

Улаан манжингийн котлет

Улаан манжинг угаагаад чанана. Хальсыг нь арилгаж цэвэрлээд жижиг нүхтэй үрэгчээр үрэх буюу машиндана. Дараа нь цөцгийн тос хийж хутган, зөөлөн гал дээр халааж, хүүхдийн будааг бага багаар хийн 10-15 мин чанана. Хөрсний дараа өндөг, давс хийж холиод котлет хийнэ. Котлетыг талхны хатаасан үйрмэг буюу гурилд өнхрүүлээд хоёр талаас нь шарна. Таваглахдаа хайлуулсан цөцгийн тос дээрээс нь хийнэ.

Орц: 4 ширхэг улаан манжин, 2 халбага цөцгийн тос, 2 халбага хүүхдийн будаа бага зэргийн талхны хатаасан үүрмэг буюу гурил, 1 ширхэг өндөг, ургамлын тос, давс, цөцгийг хүссэн хэмжээгээр хийж амтлана.

No comments:

Post a Comment